همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

ساخت خانه های لوکس سبب شده تا در بخش خانه‌های اقشار متوسط دچار کمبود شویم


  

وزیر راه و شهرسازی:

ساخت خانه های لوکس سبب شده تا در بخش خانه‌های اقشار متوسط دچار کمبود شویم

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که در دولت قبل قیمت زمین ۹ برابر و قیمت مسکن ۶ برابر رشد کرد گفت: وقتی قانون و ضابطه را می‌توان فروخت نهایتا آن‌چه فروخته می‌شود مجوزهای قانونی است که به افزایش قیمت زمین و در نهایت مسکن می‌انجامد.

 

عباس آخوندی در جلسه بررسی جایگاه مسکن در برنامه ششم توسعه با بیان این که از نظر اقتصادی بخش مسکن باید همزمان در دو حوزه اقتصاد کلان و خرد به صورت توامان بررسی شود گفت: از آنجایی که ارقام مورد بررسی در اقتصاد کلان به دلیل بزرگی گمراه کننده هستند باید جایگاه مسکن در اقتصاد خرد و خانواده نیز حتما لحاظ شود.

وی افزود :از طرفی می گوییم بیش از یک و نیم میلیون خانه خالی از سکنه در تهران داریم و از طرف دیگر از نظر اقتصاد خرد بسیاری از مردم تهران به خانه مناسب دسترسی ندارند. بنابراین به یک تحقیق کامل برای بررسی تقاضای مسکن از نظر اقتصاد خرد در کشور نیاز داریم.

در بخش خانه اقشار متوسط دچار کمبود شده ایم

به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی با بیان این که مشکل لحاظ نکردن اقتصاد خرد در بررسی ها سبب شده است که انبوه سازان نیز به ساخت خانه های لوکس روی بیاورند و به همین دلیل در بخش خانه های اقشار متوسط دچار کمبود شده ایم ادامه داد: انبوه سازان به دلیل آن که در بررسی های خود فکر می کردند با فروش خانه های لوکس سود زیادی می توانند به دست بیاورند و رویای فروش آن ها را داشتند خانه های چندصد متری ساختند که اثری در خانه دار شدن عموم مردم نداشت و از طرفی نیز در فروش خانه های ساخته شده ناکام ماندند که این از عوارض کلان نگری بدون در نظر گرفتن اقتصاد خرد است.

در بعضی مناطق زمین 95 درصد قیمت مسکن است

وی نکته بعدی در بررسی آینده بازار مسکن را موضوع قیمت زمین در مسکن دانست و افزود: قیمت زمین در اقتصاد مسکن ۶۰ درصد قیمت واحد مسکونی را تشکیل می دهد این مسئله در مناطق گران قیمت تهران نزدیک به ۹۵ درصد است. وقتی در منطقه ای از تهران قیمت ساخت هر واحد مسکونی به ۱۵ میلیون تومان به ازای هر مترمربع می رسد نشان می دهد که حتی اگر از لوکس ترین اجناس در ساخت خانه استفاده شده باشد نهایتا متری دو میلیون تومان هزینه تمام شده ساخت خواهد بود و مابقی قیمت زمین است.

آخوندی با اشاره به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) در اوایل انقلاب که گفتند باید به جایی برسیم که قیمت زمین به صفر برسد اذعان کرد: در این سال ها نه تنها قیمت زمین صفر نشد بلکه شیب قیمت زمین نیز بیشتر از شیب افزایشی قیمت مسکن شد.

وقتی قانون فروخته شود، زمین گران می شود

وی تاکید کرد: عمده ترین دلیل افزایش غیرقابل کنترل زمین در این سال ها رفتار کالایی با قوانین در دستگاه های مربوطه است. وقتی قانون و ضابطه را می توان فروخت نهایتا آن چه فروخته می شود مجوزهای قانونی است که به افزایش قیمت زمین می انجامد. قیمت زمین تابع کالایی شدن قوانین است البته سایر قوانین هم کالایی است ولی در خصوص زمین و ملک این مسئله نمود بیشتری دارد که به مشکل ضعف حکمروایی شهری بر می گردد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، آخوندی با بیان این که دولت قبل فکر می کرد اگر مسکن مهر ساخته شود قیمت زمین صفر خواهد شد و همواره یکی از شعارهای آن ها این بود که قیمت زمین را صفر کردیم خاطرنشان کرد: علی رغم این شعارها قیمت زمین در دولت قبل ۹ برابر رشد کرد و قیمت مسکن ۶ برابر. بنابراین باید نظام مدیریت مالی شهری و شهرداری منضبط شود در غیر این صورت هرگز مشکل افزایش قیمت زمین حل نخواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی مسئله مسکن را مسئله عمده شهرهای بزرگ دانست و گفت: باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا قرار است در برنامه ششم توسعه باز هم خانه بسازیم؟ البته بسیاری از پاسخ دادن به این سوال طفره می روند اما باید به این نکته توجه کنیم که اساسا منابع زیستی تهران برای زندگی بیش از هفت میلیون نفر کفاف نمی دهد و این نگرانی از دهه ۴۰ وجود داشته و همچنان وجود دارد.

وی با اشاره به سفر هفته گذشته خود به استان مرکزی گفت: صنعتی شدن شهر اراک به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور منجر به تغییر اقلیم کل استان مرکزی شده است. شهرهایی که بارش سالانه آن ها بیش از ۶۰۰ میلیمتر بود به دلیل گرمایش تدریجی این استان اکنون کمتر از ۴۰۰ میلیمتر بارش در سال دارند و به همین دلیل مشکلات زیست محیطی برای آب وهوا و اقلیم این استان ایجاد شده است.

آیا قرار است بازهم مسکن بیشتری بسازیم؟

عضو کابینه دولت یازدهم افزود: دولت قبل ۲۰۰ هزار واحد در پرند و پردیس ساخت و ۴۰ هزار واحد دیگر در شهرهای دیگر استان تهران. آیا باز هم قرار است مسکن بیشتری سازیم؟ ادامه این روند امکان زیست را از بین می برد. این معضل در همه کلانشهرهای کشور وجود دارد بنابراین این سوال که آیا باز هم می خواهیم مسکن بیشتری بسازیم همواره در مباحث حوزه مسکن ما باید لحاظ شود.

آخوندی سپس به موضوع دیگری در ارتباط با مسکن کلانشهرها اشاره و اظهار کرد: مسئله نابرابری های منطقه ای در بخش مسکن فراتر از دیگر بخش هاست چون نابرابری منطقه ای در مسکن به صورت محله ای و به عنوان بخشی از یک شهر مدنظر است و این مسئله سبب می شود تا اگر در ارقام کلان نابرابری مسکن به چشم نیاید در بعد نگرش محله ای و شهری نابرابری مسکن کاملا مشهود باشد. وقتی به محلات ناکارآمد شهری نگاه می کنیم می بینیم که ۱۸ میلیون نفر در کشور در وضع نامطلوب محله ای زندگی می کنند بنابراین برای بررسی جایگاه مسکن در برنامه سال های آینده و وضع موجود یا فعلی باید نگاه محله ای داشته باشیم.

آخوندی با تاکید بر این که نگرش محله ای به وضعیت مسکن با عدالت اجتماعی گره خورده است گفت: در بسیاری از سکونتگاه های ایران، فقر مشهود است در حالی که عدالت از موضوعات جدایی ناپذیر انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: تامین مسکن باید کاملا محله ای دیده شود و به عنوان بخشی از شهر در بررسی ها به حساب بیاید. اگر به مسکن به عنوان تک واحد نگاه شود همان فاجعه انسانی که رخ داده بود ادامه می یابد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد