دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران:
افزایش 20 درصدی قیمت محصولات غذایی در صورت اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه ها
تهران - شبکه خبری کشاورزی ایران
گروه: تشکلهای غیردولتی
پس از واقعی شدن قیمتهای حاملهای انرژی، قیمت تمام شده محصولات غذایی 15 تا 20 درصد افزایش پیدا می کند که در صورت اتخاذ تدابیر
لازم از سوی دولت بار مالی مضاعفی متوجه مصرف کننده نخواهد شد
دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران:
افزایش 20 درصدی قیمت محصولات غذایی در صورت اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه ها
تهران - شبکه خبری کشاورزی ایران
گروه: تشکلهای غیردولتی
پس از واقعی شدن قیمتهای حاملهای انرژی، قیمت تمام شده محصولات غذایی 15 تا 20 درصد افزایش پیدا می کند که در صورت اتخاذ تدابیر
لازم از سوی دولت بار مالی مضاعفی متوجه مصرف کننده نخواهد شد
به گزارش خبرنگار ایانا، دبیرکل کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: هرچند هنوز ارقام
روشنی از تاثیرات هدفمند کردن یارانه ها در بخش صنعت غذا منتشر نشده است اما در صورت اجرا و واقعی شدن قیمتها، با توجه به انرژی
بر بودن هر صنعت، صنایع با افزایش قیمت تمام شده روبرو خواهند بود که ممکن است با سازوکارهای تعریف شده دولت این افزایش به مصرف
کننده منتقل نشود.
ابوالحسن خلیلی افزود: با واقعی کردن حاملهای انرژی سه تاثیر در صنعت غذا وقوع خواهد یافت که اثر مستقیم حذف حاملها به صورت
ملموس در قیمت تمام شده مواد اولیه و در حمل و نقل قابل اندازه گیری خواهد بود اما ابهام واقعی، اثر ترکیبی افزایش قیمتها بر میزان
قیمت تمام شده محصولات صنعت است که با چگونگی پرداخت باز توزیع یارانه ها، زمان و مراحل اجرا ارتباط تنگاتنگ دارد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر بر اساس ترازنامه انرژی صنایع غذایی، نفت کوره در این صنعت 5/99 درصد و گازوییل 2/4 درصد مصرف می
شود که در مجموع صنعت غذا 8/5 درصد از حاملهای انرژی کشور را به خود اختصاص داده است.
مصرف 75 درصدی گاز در صنعت قند و شکر
خلیلی تصریح کرد: بر اساس این ترازنامه، 75 درصد گاز مصرفی صنایع غذایی در صنعت قند و شکر، 14 درصد در صنعت روغن نباتی، 6/2
درصد در صنعت لبنیات، دو درصد در صنعت آبمیوه و یک درصد در صنعت کمپوت مصرف می شود.
وی ادامه داد: میزان مصرف نفت کوره در صنعت قند و شکر 63 درصد، روغن نباتی 9 درصد، لبنیات هفت درصد، آبمیوه پنج درصد و کمپوت و
کنسرو سه درصد بوده است. همچنین از کل میزان گازوییل مصرفی در صنعت، 67 درصد در صنعت قند و شکر، 3/1 درصد لبنیات، یک درصد
آبمیوه و پنج درصد در صنعت کنسرو مصرف می شود.
دبیرکل کانون صنایع غذایی مصرف کل حاملهای انرژی در صنعت قند و شکر را 53 درصد، در روغن 28 درصد، در لبنیات 14 درصد، در آبمیوه 3
درصد و در کمپوت 6/1 درصد عنوان کرد.
افزایش قیمتها لزوما به مصرف کننده منتقل نمی شود
خلیلی در ادامه با اشاره به اثرات هدفمند کردن یارانه ها و تمهیدات احتمالی دولت گفت: هرچند برآوردهای اولیه حاکی از افزایش قیمتها در
بخشهای مختلف صنعت غذا است اما از آنجا که مبنای اولیه محاسبه بخش دولتی و خصوصی مقایسه نشده، اثر تورمی اعلام شده در
بخش دولتی با بخش خصوصی متفاوت است.
وی تصریح کرد: اثرات تورمی افزایش قیمت در بخش قند و شکر 33 درصد و در روغن نباتی پنج درصد در آمارهای دولتی اعلام شده است، این
در حالیست که برآوردهای اولیه فعالان صنعت از افزایش 70 درصدی قیمت حاملهای انرژِ در بخش قند و شکر و افزایش 16 درصدی قیمت
حاملها در بخش روغن خبر می دهد.
خلیلی خاطرنشان کرد: جلسات متعدد کارشناسی انجام شده در وزارت صنایع و معادن و بدنه دولت حاکی از اتخاذ تدابیر لازم دولت برای
جلوگیری از وارد آمدن شوک تورمی به مردم است. لذا امکان آنکه در صورت افزایش قیمت محصولات صنایع غذایی بار آن متوجه مصرف کننده
نباشد، وجود دارد.
دبیرکل کانون صنایع غذایی کشور گفت: نحوه پرداخت یارانه ها اثر قابل توجهی در میزان مصرف محصولات غذایی صنایع خواهد داشت به
طوری که اگر حجم بازتوزیع یارانه ها در مناطق روستایی بیشتر باشد، امکان کاهش مصرف در مناطق شهری وجود دارد.
وی ادامه داد: از آنجا که جامعه شهری سهم بیشتری از محصولات صنایع غذایی را در سبد خانوار قرار می دهد، چگونگی بازپرداخت یارانه ها
تاثیر مستقیمی در میزان مصرف در جوامع شهری خواهد گذاشت.
تجهیزات کارخانه های قند و شکر و روغن نوسازی شده است
فعال بخش صنعت غذا در جمع خبرنگاران از استانداردسازی تجهیزات و دستگاههای کارخانه های قند و شکر و روغن خبر داد و گفت: از پنج
سال گذشته دولت برای نوسازی و بهینه سازی دستگاهها و تجهیزات صنایع تسهیلاتی را به صنایع قند و شکر و روغن پرداخت کرده است تا
استانداردسازی لازم در این دو صنعت در زمان اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها صورت گرفته باشد.
خلیلی تاکید کرد: اگر قسمتی از محصولات صنایع غذایی مانند روغن و قند و شکر در جامعه بیش از استاندارد لازم مصرف می شود و در
مقابل مصرف لبنیات پایین تر از استانداردهای جهانی است، علت آن را باید در توزیع سیستم کالابرگی جستجو کرد که در این لایحه به سوی
محدود شدن و حذف گام برمی دارد./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
منبع خبرگزاری کشاورزی ایران ایانا