همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

روی آوردن مردم بروجرد به صندوق‌های قرض‌الحسنه خانگی

روی آوردن مردم بروجرد به صندوق‌های قرض‌الحسنه خانگی
 شرایط سخت گرفتن وام از بانک‌ها باعث شده که مردم بروجرد به صندق‌های قرض‌الحسنه‌ خانگی روی بیاورند.

به گزارش فارس، تجربه شرایط دشوار دریافت وام از بانک‌ها برای بیشتر افراد جامعه پیش آمده است، به طوری که برای دریافت یک وام با مبلغ کم محدودیت‌های زیادی وجود دارد.

داشتن ضمان‌ کارمند رسمی، پرداخت وثیقه سنگین و نیز اقساط سنگین تنها گوشه‌ای از سختی‌های هنگام دریافت وام از بانک‌هاست که انجام آنها از عهده تعداد زیادی از متقاضیان وام خارج است.

این مشکلات و محدودیت‌ها سبب شده، تا عده‌ای از افراد برای رفع نیازهای مالی خود اقدام به تشکیل قرض‌الحسنه‌های خانوادگی کنند.

این افراد با جمع‌آوری آشنایان و اقوام خود، صندق‌های قرض‌الحسنه‌ خانوادگی ایجاد می‌کنند به نحوی که در تمام جمع‌ها حتی کوچک‌ترین جمع‌های خانوادگی قابل اجرا است.

باز پرداخت این وام بدون سود سبب رضایت افراد و علاقه مردم برای ادامه این کار می‌شود.

امروز در بیشتر شهرهای لرستان خصوصا بروجرد بسیاری از مردم به ویژه زنان اقدام به راه‌اندازی و تشکیل این صندوق‌ها می‌کنند و از آنجا که قرعه‌کشی در حضور دیگر شرکت‌کنندگان صورت می‌گیرد، کمترین شائبه‌ای در خصوص سلامت این صندوق‌ها هم وجود ندارد.

تسهیلات این صندوق‌ها علاوه بر این که سود و کارمزدی ندارد، مزیت مهم دیگری دارد و آن، بی‌نیازی از وجود ضامن است.

*کاهش میزان سپرده‌های بانکی

یک کارشناس اقتصاد در این خصوص گفت: یکی از عوامل تشکیل قرض‌الحسنه‌ها، قوانین سخت بسیاری از بانک‌های کشور است، چرا که بانک‌های دولتی محدودیت زیادی در زمینه اعطای وام به افراد قائل می‌شوند.

علی یاراحمدی افزود: قرض‌الحسنه‌های خانوادگی با وجود مزایایی که دارند، در اقتصاد کشور اختلال ایجاد می‌کنند، چون این کار سبب می‌شود که میزان نقدینگی و سپرده‌های مردم در بانک‌ها کاهش یابد.

*رکود فعالیت بانک‌ها

به گفته این کارشناس اقتصاد، یکی از علل اصلی به وجود آمدن این صندوق‌های قرض‌الحسنه خانوادگی ارائه خدماتی مشابه موسسات مالی و خصوصی است.

وی در ادامه عنوان کرد: فعالیت و اقدامات این قرض‌الحسنه‌ها اقتصاد کشور را با مشکلاتی مواجه می‌کند، به این دلیل که تقاضای مردم برای دریافت وام و تسهیلات بانکی کاهش می‌یابد و فعالیت بانک‌ها رکود پیدا می‌کند.

*خطر کلاهبرداری

این کارشناس اقتصاد خاطرنشان کرد: صندوق‌های خانگی چون رسمیت خاصی دارند، خیلی وقت‌ها موجب می‌شود، برخی افراد با نیت دستیابی به سود زیاد با استفاده از این مسئله، اقدام به سوء استفاده از شهروندان کنند.

یاراحمدی اظهار کرد: برخی از این افراد بعد از این که مدتی از روال عادی قرعه‌کشی‌ها گذشت، محل زندگی و شماره تلفن خد را تغییر می‌دهند.

وی در ادامه گفت: این افراد در پاره‌ای موارد با کلاهبرداری میلیونی باعث متضرر شدن بسیاری از خانوادهای متقاضی تسهیلات می‌شوند.

*ضرورت تسهیل شرایط وام بانکی

این کارشناس اظهار کرد: دولت باید با اعطای تسهیلات بانکی با بهره کم و شرایط آسان‌تر، شرایطی ایجاد کند تا هم نیاز مالی مردم برطرف شود و هم فعالیت بانک‌ها دچار اختلال نشود.

یاراحمدی گفت: بالا بودن سود بانکی و افزایش نرخ دیرکرد، در افزایش تمایل مردم برای شرکت در این صندوق‌ها بی‌تاثیر نیست.

*کمک به بهبود اقصاد خانواده

اما بسیاری از شهرودان بروجردی موافق تشکیل صندوق‌های خانگی و عضویت در آنها هستند،این شهروندان معتقدند که قواعد بانکی در کل کشور دست و پاگیر است و جز ضرر و اقساط سنگین برای دریافت‌کنندگان وام چیز دیگری به دنبال ندارد، اما صندوق‌های خانگی هیچ ضرر و دردسری برای مردم ندارد.

بهار ارجمندی بانوی 29 ساله بروجردی معتقد است که وجود این صندوق‌ها به بهبود وضعیت اقتصادی خانوارها کمک می‌کند.

وی گفت: من برای پس‌انداز کردن برنامه و انگیزه‌ای نداشته‌ام، اما همین که به عضویت این صندوق‌ها درآمدم، با تلاش و علاقه بیشتری هزینه‌های خانواده‌ام را کنترل کردم، تا بتوانم هزینه ماهیانه قرعه‌کشی‌ها را بپردازم.

*برنامه‌ریزی برای بهبود زندگی

پریسا حسینی دیگر شهروند بروجردی معتقد است که این صندوق‌ها نقش مهمی در برنامه‌ریزی خانواده‌ها و دستیابی به سطح مطلوب زندگی دارند.

وی در ادامه گفت: من در چند قرعه‌کشی شرکت کرده‌ام و از آنجا که همه افراد عضو این صندوق‌ها از هسایگان قدیمی و بستگانمان هستند، هیچ هراسی از عضویت در این صندوق ندارم، چون همه اعضای صندوق آشنایان و دوستان ما هستند.

*تامین نیازهای ضروری

این شهروند اظهار کرد: هر کدام از این قرعه‌کشی‌ها را برای تامین بخشی از نیازهای ضروری خود، همسرم و فرزندانم قرارداده‌ام.

حسینی ادامه داد: این کار باعث می‌شود که در بسیاری از مواد برای پرداخت شهریه فرزندانم که دانشجو هستند، با مشکل مواجه نشوم.

*کمک به برنامه‌ریزی درست

امیرعلی بیرانوند دیگر شهروند بروجردی گفت: اوایل برای شرکت کردن همسرم در این قرعه کشی‌ها تردید داشتم.

وی اضافه کرد: وقتی این قرعه‌کشی‌ها در شرایط مناسب به برنامه‌ریزی‌ها و نیازهای خانواده‌ام پاسخ گفت، از همسرم خواستم با رعایت دقت و شناخت سایر شرکت‌کنندگان در قرعه‌کشی‌های دیگر سهیم شود.

============

گزارش از حسین کردی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد