ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
در راستای تولید محصول سالم، پژوهشگر بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی با انجام پروژهای تحقیقاتی، روشی غیر شیمیایی را برای کاهش خسارت مگس خربزه ارائه کرد.
به گزارش ایانا از روابط عمومی مؤسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، مجری پروژه با بیان اینکه خربزه یکی از محصولات کشاورزی با ارزش افزودهی بالا در سطح استان خراسان رضوی است، گفت: سالانه برای مبارزه با آفت مگس خربزه در سطح مزارع استان چند مرحله سمپاشی انجام میشود.
رحیمی افزود: هدف از اجرای این پروژه تحقیقاتی کاهش مصرف سموم شیمیایی در سطح مزارع بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج حاصل از تحقیق انجامشده، رطوبت خاک نقش اساسی در آلودگی مزرعه به این آفت داشته و عامل اصلی تفریخ شفیرههای این مگس است. بهطوریکه با کاهش رطوبت خاک ظهور مگس خربزه نیز کاهش مییابد.
این پژوهشگر ادامه داد: با مدیریت صحیح رطوبت خاک در زمان مناسب و روشهای نوین آبیاری، میتوان نسبت به کنترل آفت در قالب برنامه مدیریت تلفیقی آفات اقدام کرد.
گفتنی است، مگس خربزه مهمترین آفت این محصول بوده، بهطوریکه میوههای آلوده به این آفت غیرقابل مصرف است و خسارت زیادی را به کشاورزان وارد میکند./