ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
محققان به تازگی دریافتهاند ، شکلات حاوی مادهای است که در متوقف کردن سرفههای مستمر و پی در پی نقش مهمی دارد. این کشف می تواند در تهیه داروهای جدید ضد سرفه مؤثر باشد.
یک ماده اصلی در شکلات موسوم به تئوبرومین ( theobromine )، 30 درصد بیشتر از داروهای کدئین دار برای متوقف کردن سرفههای مستمر مؤثر است. دانشمندان میگویند که این ماده، نسبت به روش های درمانی رایج اثرات جانبی کمتری دارد و باعث خوابآلودگی افراد نیز نمی شود. نتایج این تحقیق به سرپرستی تیم پژوهشی از کالج ایمپریال لندن، در مجله faseb منتشر شده است.
" پیتر بارنز " پروفسور و محقق این کالج در این باره گفت: سرفه یک مشکل پزشکی است که اغلب افراد در دورههایی از زندگی خود به آن مبتلا شدهاند و هنوز هم درمان مؤثر و قطعی برای آن وجود ندارد. با وجودی که سرفههای ممتد لزوماً خطرناک نیستند، اما میتوانند تاثیر نامطلوبی بر زندگی افراد داشته باشند و این کشف میتواند گام بزرگی برای دسترسی به یک شیوه درمانی مؤثر باشد.
تئوبرومین در واقع فعالیت عصب واگ ( vagus nerve ) را که عامل بروز سرفه است، متوقف میکند. این تیم تحقیقاتی همچنین دریافتهاند که برخلاف درمان های استاندارد فعلی برای جلوگیری از سرفه یا حتی کاهش دفعات آن، تئوبرومین هیچ تاثیر جانبی نامطلوبی بر سیستم قلبی ـ عروقی و یا سیستم اعصاب مرکزی برجای نمیگذارد.