معرفی
متصدیان این شغل تحت نظارت کلی عهده دار مطالعه و بررسی و یا
سرپرستی فعالیتهای مربوط در زمینه های مختلف تهیه طرحهای توسعه
و ایجاد صنایع غذایی، امر بسته بندی فرآورده
های غذایی و دامی و طرح های ایجاد و توسعه کشتارگاهها و سردخانه
ها و سیلوها و تهیه آمار و اطلاعات
مربوط به صنایع غذایی و تعیین ظرفیت و بازدهی صنایع مزبور می باشد.
نمونه وظایف
- مطالعه و تهیه طرح های توسعه و ایجاد صنایع غذایی یا
تبدیلی و مطالعه در امور بسته بندی فرآورده های غذایی و دامی.
- مطالعه و نحوه تبدیل فرآورده های دامی یا غذایی و مواد نیمه خام
قابل مصرف در بازار.
- مطالعه روش های جدید در امر تبدیل فرآورده های غذایی و دامی و
مطالعه طرحهای ایجاد و توسعه کشتارگاهها و سردخانه ها و سیلوها در سراسر
کشور با توجه به احتیاجات هر منطقه.
- تهیه آمار و اطلاعات مربوط به صنایع غذایی و تعیین ظرفیت و بازدهی
صنایع مذکور در سراسر کشور.
- مطالعه روشهای جدید بهداشتی کشتار.
- بررسی و تنظیم طرح های توسعه و ایجاد صنایع غذایی یا تبدیلی در
قالب برنامه های جامع اقتصادی.
- ایجاد هماهنگی در اجرای طرح ها وبرنامه ها و صدور دستورالعمل های
اجرایی لازم.
- برآورد احتیاجات غذایی و مواد مصرفی و نیز برآورد نیروی انسانی و
وسایل مورد نیاز.
بازار کار
متقاضیان تصدی این شغل پس از فراغت از تحصیل می توانند در:
- وزارت جهادکشاورزی
- وزارت بازرگانی
- سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
اشتغال یابند.
شرایط احراز
- دانشنامه لیسانس و فوق لیسانس یا دکترا در یکی از رشته
های صنایع کشاورزی، مهندسی کشاورزی با گرایش علوم و صنایع غذایی، مهندسی
منابع طبیعی با گرایش علوم و صنایع چوب و کاغذ و یا در یکی از رشته های
تغذیه، شیمی، قندسازی، فرآورده های دامی و طی دوره
آموزشی مربوط.
- گواهینامه فوق دیپلم در یکی از رشته های تکنولوژی مواد غذایی، تکنولوژی
تولیدات دامی و یا یکی از رشته های تغذیه، شیمی، قندسازی، صنایع قند،
فرآورده های دامی و طی دوره آموزشی و کسب تجارب لازم.