همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

همیارآنلاین

کانال ایتا https://eitaa.com/hamyaronline

تفاوت نسخه‌های مختلف ویندوز 8.1-کدام ویندوز را نصب کنیم؟

 همان‌طور که می‌دانید سیستم‌عامل ویندوز در ویرایش‌های متعددی منتشر می‌شود. برای مثال ویندوز 7 ویرایش‌های مختلفی اعم از Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate دارد که برخی آنها نیز به‌طور مجزا در ویرایش‌های خاص سری N و KN عرضه می‌شود. 
ویندوز 8 و در ادامه آن ویندوز 8.1 نیز از همین روند پیروی کرده و در چند ویرایش مختلف، در اختیار کاربران قرار گرفته است، اما این ویرایش ها کمی با نسخه های قبلی متفاوت است و اولین تفاوت در تعداد آنهاست.

آیا می دانید ویندوز 8.1 در چند ویرایش در اختیار کاربران قرار گرفته است و هریک از این ویرایش ها چه مزایایی نسبت به دیگران دارد و کدام ویرایش برای انجام کارهای شما بهتر است؟

این هفته قصد داریم در پاسخ به پرسش یکی از خوانندگان کلیک، آقای ترابی درباره نسخه های مختلف ویندوز 8.1، مقاله اصلی این صفحه را به این موضوع اختصاص دهیم.

 

Windows 8/1

عمومی ترین نسخه و همچنین نسخه پایه از ویندوز 8.1 در دو نسخه 32 و 64 بیت عرضه شده است. این نسخه امکانات مورد نیاز برای کاربران خانگی اعم از صفحه شروع، کاشی های زنده، فروشگاه ویندوز، اینترنت اکسپلورر 10، کاربری مایکروسافت و محیط دسکتاپ را در خود جای داده است.

Windows 8/1 Pro

این نسخه را می توانیم با ویندوز 7 نسخه Professional و Ultimate در یک ردیف قرار دهیم. نسخه Pro برای کاربران حرفه ای (طرفداران ویندوز) و کاربران تجاری طراحی شده است و همه امکانات در نظر گرفته شده در ویندوز 8.1 در این نسخه در اختیار کاربران قرار می گیرد. دسترسی از راه دور توسط Remote Desktop، سیستم رمزنگاری فایل ها، هارد دیسک مجازی و BitLocker برخی امکاناتی است که در این نسخه در اختیار شما قرار می گیرد. ابزار Windows Media Center نیز برای کاربران این نسخه از ویندوز به صورت بسته ای جداگانه عرضه شده و قابل استفاده است.

Windows 8/1 Enterprise

نسخه سازمانی ویندوز 8.1 یا همان Enterprise تمامی امکانات نسخه حرفه ای (Pro) را در خود جای داده است، با این تفاوت که از Windows Media Center پشتیبانی نمی کند.

نسخه سازمانی در اختیار مشتریان تضمین شده همچون MSDN (شبکه توسعه دهندگان مایکروسافت) و مشترکان Technet قرار می گیرد.

Windows 8/1 RT

دوستداران سیستم عامل ویندوز که قصد دارند تبلت را جایگزین رایانه رومیزی یا لپ تاپ کنند، می توانند از این نسخه کمک بگیرند. ویندوز 8.1 ویرایش آر .تی برای دستگاه های مجهز به پردازنده ARM طراحی شده است که امروزه در بسیاری از تبلت ها یافت می شود. این نسخه از سیستم عامل ویندوز 8.1 برای دستگاه های لمسی بهینه سازی شده است و نسخه پایه مجموعه آفیس شامل Word Excel PowerPoint و OneNote روی آن وجود دارد. ویندوز آر. تی امکانات کمتری نسبت به ویندوز 8.1 داشته و قادر به اجرای برنامه های دسکتاپی ویندوز نیست، اما قابلیت اجرای بسیاری از برنامه های محیط مترو را که روی ویندوز 8.1 اجرا می شود، دارد.

توجه: ویندوز 8.1 برخلاف ویندوزهای ویستا و 7، ویرایش دیگری اعم از Starter Home Basic Home Premium و Ultimate ندارد.

گاهی اوقات همراه با نام ویرایش های مختلف ویندوز 8.1 پسوند N نیز وجود دارد. این نسخه ها مربوط به بازارهای اروپا بوده و تفاوت آنها با ویرایش فاقد پسوند N، نداشتن نرم افزار Windows Media Player همراه با ویندوز است.

به عنوان مثال Windows 8/1 Pro N کاملا مشابه Windows 8/1 Pro است، اما نرم افزار Windows Media Player را همراه ندارد.

 

توصیه کلیک

همان طور که اشاره کردیم ویندوز 8.1 برخلاف ویندوزهای ویستا و 7 در ویرایش های زیادی منتشر نشده و این نوع انتشار موجب شده است تا کاربران خیلی راحت تر نسخه موردنظر خود را یافته و به استفاده از آن بپردازند. باتوجه به این که در ایران نیز کاربران امکان تهیه نسخه های اورجینال را ندارند و نسخه های کپی این سیستم عامل را به قیمت های بسیار پایین تهیه می کنند، اگر رایانه شما از حداقل امکانات سخت افزاری برای نصب ویندوز 8.1 برخوردار است و می خواهید همه امکانات ویندوز در اختیار تان قرار بگیرد، پیشنهاد می کنیم از نسخه Pro کمک بگیرید. این نسخه برای کاربران عادی و حتی حرفه ای بسیار مناسب بوده و بجز موارد اندکی که نسخه سازمانی ویندوز موردنیاز است، می توانید با نصب این نسخه روی رایانه خود در منزل یا محل کار به اجرای فعالیت های روزمره بپردازید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی دقیق تر امکانات موجود در نسخه های مختلف ویندوز می توانید از جدول مقایسه ای در لینک زیر کمک بگیرید:

http: / / goo.gl / bHDDaq

امیر عصاری / ضمیمه کلیک


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد