ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
جوشانده «ارغوان»؛ برطرفکننده برودت معده و کلیه
به گفته یک پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، گیاه «ارغوان» برودت معده و کلیه را برطرف میکند و صدا را صاف و سنگ مثانه را نیز خرد میکند.
جام جم سرا: محسن پویان گفت: ارغوان گیاهی از خانواده نخود است؛ درختی کوچک با گلهایی ارغوانی. در کتب قدیم ایران مانند الابنیه عن الحقایق الادویه به نام «داذی» و در منابع دیگر به نامهای «اکوان»، «ارجوان»، «ارجوانالعرب»، «خرزیق» و «زعید» آمده است. برگهای آن قلوهای شکل و به رنگ سبز روشن است. مصرف گلهای آن مفرح است و اخلاط لزج را خارج میکند و برودت معده و کلیه را برطرف میکند و صدا را صاف و سنگ مثانه را خرد میکند.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: دمکرده گل آن قیآور است و معده را پاک
میکند. دمکرده پوست ریشه آن نیز قیآور است. گرد سوخته شده ریشه آن به
عنوان مداد ابرو کاربرد دارد مژگان را بلند و خوش حالت میکند. از گل
ارغوان در اروپا نوعی ترشی درست میکنند، پوست و چوب ارغوان در معالجه
آبسهها و ناراحتیهای سر مورد استفاده دارد. پوست درخت ضدعفونی کننده است.
برای تهیه جوشانده ملایم پوست و ریشه از 8 گرم ماده گیاه در یک لیتر آب
استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: ارغوان درختچهای زیبا است که به صورت پرورشی در پارکها و باغات و بلوارها از آن استفاده میشود. (ایسنا)